maanantai 29. elokuuta 2016

Hidasta ja myräkkää

Aika hidasta on käydä läpi noita arkistojuttuja. Olin siis viime viikon Rovaniemellä, ja kaiken muun häsäämisen ohessa (tutkijakaverin kanssa työn suunnittelua, mummun kanssa mökillä oloa, entisten työkavereiden kanssa luuhaamista mm. taidenäyttelyssä (!) ja Kauppayhtiöllä) luin toimintakertomuksia sen minkä ehdin. Vuoden ehtii lukea ja muistiin merkitä päivässä. Onneksi materiaalia kertyy vaan se kansio vuodessa, eli kyllä minä ehdin ja jaksan tehdä merkinnät ennen joulua.

Mökkimme tienoilla on ilmeisesti vaarallinen tie, vaikka onkin iso ja suora ja hyväkuntoinen. Siinä tipahti nimittäin kaksi isoa rekkaa ojaan viikon sisällä.

Tulimme äitini kanssa lauantaina mökiltä tänne. Hän halusi nähdä vielä vanhimmaisen ennen kuin tämä lähtee maailmalle. Tämä päivä menee siis hänen linja-autoon pistämisensä merkeissä, ja pari lasta pitää rokottaa, mutta sitten olisi loppuviikko taas arkistotyötä - onneksi täällä Maakunta-arkistolla.

Oli ollut myräkkää perjantaina ja lauantaina. Keräsimme eilen pihalta melko paljon oksia. Tyrnipensaamme on tekemässä ensimmäisen kerran satoaan (vaikka on seissyt pihalla jo neljä vuotta). Karviaisia oli ennen pohjoiseen lähtöä pensaallinen, mutta onneksi olivat linnut tehneet selvää jälkeä viikon aikana.

Nuorimmainen on oppinut tulemaan koulusta itse kotiin, ja intoa olisi jopa kävellä aamulla itse koululle. Kunhan saisivat nyt tehtyä koulutien remontin loppuun!

Ei kommentteja: