perjantai 19. maaliskuuta 2010

Teemapäiviä, -viikkoja ja –vuosia

Vaikka eilen oli paljon puhetta pienten väkivallan vastustamisesta, emme saaneet aivan puhtaita papereita tästä aiheesta neljäsluokkalaisen kouluterveydenhoitajan tarkastuksessa. Tytär tunnusti tappelevansa pikkuveljien kanssa, ja sai pitkän luennon siitä miten vahingossakin voi tönimisellä tai nyrkkien heiluttelulla aiheuttaa pysyviä vammoja. Tarkastus oli kieltämättä perusteellinen, eikä jäänyt pituuden, painon, kaukonäön ja ryhdin tarkastukseen. Ainakin jompikumpi vanhemmista oli pyydetty mukaan ja sitten keskusteltiin kouluviihtyvyydet, ruokailuasiat, nukkuma-ajat, ulkoilut, koneella olot, murrosiän alkamiset ja sisarusten kanssa tappelut.

Olen muuttanut takaisin omaan sänkyyni nukkumaan. Vauva menee sänkyyn yhdeksän kieppeillä, mukkelehtii ja juttelee itsekseen jonkin aikaa ja nukahtaa sitten. Yöllä kuuluu jonkin verran kolinaa ja kitinää asentoa vaihdettaessa, mutta herääminen tapahtuu pirteänä joskin nälkäisenä seitsemän tienoilla. Olen tyytyväinen!

Luin taas lehden. Jopas on paljon erilaisia teemapäiviä ja merkkivuosia sun muita tapahtumia yhtä aikaa. Yhtäällä vietetään aivoviikkoa teemalla ”Anna aikaa aivoillesi”. Toisaalla muistutetaan, että Volkswagen Transporterin sarjatuotanto aloitettiin 60 vuotta sitten, ja edelleen se on teknisesti luotettava, monipuolinen tavarankuljettaja ja myös erilaisten ihmisryhmien (vaikkapa meidän perhe) kuljetuspeli. Tärkeä vuotta eteenpäin vievä päivä on huominen kevätpäiväntasaus – ja ensi viikolla 27.3. vietetään jälleen sähköä säästävää ja ilmastoasioista muistuttavaa Earth Hour –tuntia. (Aika tyyliin sopimaton banneri tuli tuohon oikealle, mutta en voinut vastustaa kiusausta...)

Puolison isä tulee tänään ja on huomiseen. Puoliso itse lähtee kokousmatkalle Istanbuliin sunnuntaina. Ehkä jossakin välissä tulevana viikonloppuna ehtii antaa aikaa aivoilleenkin, vaikka ulkoilun ja lukemisen merkeissä.

Ei kommentteja: