perjantai 12. maaliskuuta 2010

Askarteluidea kömpelölle äidille ja kuusivuotiaalle

En nyt väitä, että olisimme viettäneet kiireetöntä viikkoa. Mutta tällä ja ensi viikolla olemme kaikki samalla paikkakunnalla (kotipaikkakunnalla jopa), ja osa lasten harkoista on ollut peruuntuneena meistäkin riippumattomista syistä. Olemme itse peruneet lisäksi pari, ja säästyneellä energialla hiukan olleet enemmän jouten ja myös järjestelleet portaissa lojuvat joululiinat kaappiin ja tehneet perheen kesken pari kauan rästissä ollutta menoa. Ja kuusivuotiaan kanssa on juteltu ja askarreltu. Tässä idea, jonka tulos ei ehkä ole kamalan kaunis, mutta yhden kiireettömän aamupäivän siihen saa upotettua. Ja on ekologinen!

Otetaan mieluiten molemmilta puolilta tekstitön ja kuvaton tukeva pahvilaatikko, ja leikataan se auki. Levitetään ”kaupaksi”. Alaliepeet palvelevat lattiana eivätkä yläliepeetkään haittaa. Leikataan mainoslehdistä kaikenlaisia ruokien ja tavaroiden kuvia. Tehdään osittain kaksinkertaisesta kontaktimuovista läpinäkyviä ”hyllyjä” kaupan seinille. Jos löytyy lamppujen tai lääkkeiden tai muiden sellaisten pieniä pahvilaatikoita, nekin voi kääntää nurin ja teipata uudelleen kasaan ja koristella kassoiksi ja muiksi sellaisiksi. Pujotellaan ruoat ja muut seinien muovitaskuihin ja - hoi! - kauppa pikku-ukoille on valmis. Jos aikaa on vielä iltapäivälläkin, kääntöpuolelle voi maalata kaupan ulkoseinän, ja mikä ettei laittaa parkkipaikan pikkuautoille ja vaikka kokonaisen pahvisen kahvilaterassin. Kun leikki on loppu, pahvilaatikon voi käytännöllisesti taittaa kasaan odottamaan seuraavaa kertaa (tai voi, jos muistaa olla laittamatta keittiöpaperihylsyistä tehtyjä ilmastointiputkia nurkkiin).

Tuntuu oikeasti ihan kiireettömältä, siitäkin syystä ettei viikonloppuna ole mitään sovittua tai pakollista. Sunnuntaina menemme ehkä laskettelemaan koko konkkaronkka. Vauva ja minä voidaan syödä munkkeja!

Ei kommentteja: