perjantai 5. maaliskuuta 2010

Uutiset ja sää

Tuli kommentit aiemmin tänä vuonna lehteen lähetettyyn artikkeliin. Vielä vaatii vähän työtä. Tähän liittyen - nyt jos koskaan kannattaisi kuulua liittoon. Yliopistolaiset uhkaavat lakolla! Tämä olisi ehkä ainutkertainen mahdollisuus!

Lehdessä luki että lunta on tullut jo liikaa. Jaa, no onhan sitä aika paljon, enemmän kuin keskimäärin. Ja useana menneenä vuotena sitä on ollut pitkän aikavälin keskiarvoa vähemmän. Luonto harvemmin pelaa keskimäärillä.

Leudontuneesta säästä on se iso ilo, että ulkosaunan vesijohdot ovat sulaneet. Hei päästään saunaan ja jopa saunan suihkuun!

Heti kun säät antoivat myöten, ryhdyin taas taistelemaan pönttöuunin kanssa (pakkasella ei viitsi pitää ikkunoita auki pitkiä aikoja kerrallaan). Se paloi kuin unelma, kunnes menin ja pienensin ikkunaa. Ja taas haisee kaikki paikat savulle.

Muita uutisia. Ehdin jopa käydä silmälääkärillä. Edellisestä käynnistä olikin kertynyt jo viisi vuotta. Näin se ruumis alkaa rappeutua ja toinen jalka on jo haudassa – jo toisen kerran peräkkäin minulle määrättiin heikommat miinuslasit kuin aiemmin.

Vauvan ruokavalio on laajentunut jo siihen pisteeseen, että kaikki perusjutut on kokeiltu ja toimiviksi havaittu ja enää on ennen kymmenettä ikäkuukautta jäljellä kokeiltavana erilaisia ulkomaan hedelmiä ja harvemmin käytettäviä kotimaisia marjoja. (Ovat siis purkkiruokiinkin laittaneet karpaloa ja tyrniä. Mikäs siinä!) Kymmenen kuukauden paikkeilla otetaan käyttöön ihan tavalliset hapanmaitotuotteet, ja ehkä voisi varoen kokeilla joitakin useasti allergisoivia aineita – herneitä ja tomaattia ja appelsiinia vaikkapa.

Lähdemme jollakin kokoonpanolla huomenna hakemaan vanhimmaisen pois mummun luota. Näin se on hiihtoloma taas eletty ja nopeasti meni.

**

Otsikon aihepiiriin palatakseni. 90-luvun alun Mad-lehdessä oli tavattoman naurettava parodia nimeltään Radio pinnakkaisohjelma. Löytyi reseptilaatikosta. Aika paljon huvitti muun muassa klo 7.00 tullut ortodoksinen jumppahetki, liturgina lääkintävoimistelija Helvi Oittinen. Ja tietenkin säätiedotuksen arvonta, kierros no 36, klo 8.00. Ko 13.15 tuli uusintana viime torstailta ohjelma Tänään sunnuntaina.

Ei kommentteja: