perjantai 17. joulukuuta 2010

Päivät neljä ja viisi

Posterilla seisoskelu muutaman tunnin ajan on aika rasittavaa. Vähän kuin kirpputorilla olisi. Suurta kiinnostusta oma työ ei herättänyt, mutta tutut ja samansorttista hommaa tekevät kävivät juttelemassa ja kättelemässä ja toteamassa että ihan hyvältä näyttää. Tuttujen ja samaasorttista hommaa tekevien postereilla kävin tekemässä samoin.

(Kokousmatkojen aikana saa aina melko hyvin motivoitua itsensä työn jatkoihin, ja keskeneräisiin artikkeleihin saa hyviä viimeistelyideoita ynnä muuta. Tarkoitus olisi siis pyhittää tammikuu ihan vaan kirjoittamiselle. Helmikuusta eteenpäin tulee olemaan aika hektistä opetus- ja matkustusrintamalla, ettei sinne kannata jättää mitään pientä säätöä tärkeämpää, mitä artikkeleihin tulee.)

Eilinen meni puhtaasti turistina olemiseen. Kävelin jalat kipeiksi eteläisemmissä kaupunginosissa, paljon oli etelä- ja väliamerikkalaisia kauppoja ja ravintoloita. Ja kaupoissa tuli käytyä jonkin verran. Tänään piti vielä iltapäivällä mennä katsomaan merta, mutta saas nähdä. Sataa. Ehkä huomenna ehtisi aamusta, kentälle pitää mennä vasta reilusti puolen päivän jälkeen. Tänään pyrin pyörimään enemmän tai vähemmän koko päivän kokouspaikalla. Torstai ja perjantai ovat näköjään kaiken kaikkiaan vähän väsähtäneet ja rauhallisemmat päivät kokouksen kannalta, mutta on täällä silti väkeä mustanaan. Ilmastonmuutokseen sopeutumista olisi kuuntelulistalla.

Ja ennen kuin viikonloppu päättyy, menen kotiin. Siellä ovat saaneet arjen pyörimään hyvin, omalla tavallaan. Hyvä. Maanantain olemme pienimmän kanssa kotona ja istutaan sohvalla sylikkäin. Sitten pari päivää pitää hoitaa juoksevia asioita kuntoon, sitten voimme jäädä viralliselle lomalle koko sakki. Pääsen suoraan jouluvalmisteluihin – on joulujuhlaa ja puolison sisko miehineen vierailee, ja pitää ehkä vähän keittää ja paistaa. Mutta sehän on vain kivaa – kunhan aikaero ei iskisi kovin pahana siellä päässä. Täällä olen päässyt tosi vähällä (ehkä puolitoista vuotta ei-ihan-niin-häiriintymätöntä unta vaikuttaa unen laatuun kun saa nukkua hyvässä sängyssä ihan rauhassa!).

Ei kommentteja: