sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Koronakevät 2020: 30.3.-1.4., ma-ke

Hallitus jatkoi suosiolla poikkeustilaa ja koulujen sulkua 13.5. saakka. Yläkoululainen tuuletti vaimeasti eikä alakoululaistakaan asia haittaa. Lukiolainen kadotti vuorokausirytminsä ja äiti hermonsa lukiolaisen kadonneeseen vuorokausirytmiin.

Jääkaapin ovessa on jonkinmoinen numeromagneeteista tehty vuoren muotoinen "kalenteri", jossa noustaan ylämäkeä kohti mahdollista Italian epidemian huippua (Italiassa menee todella huonosti, jostakin syystä) ja laskeudutaan kohti 19.4. eli mahdollista Uudenmaan avautumista.

Palkkapäivänä oli pakko tilata kolme asiaa. Alberto Camusin kirja "Rutto". Kauan suunniteltu säädettävä työpöytä. Nuorimmaisen ja äidin haikailema ilmajoogakangas, kun halvalla sai.

Ja nyt kun kaikki kansa oikeasti kaipaisi kevättä ja lämpöä, sataakin lunta.

Zoom JAMK-opintojen takia, Teams työpaikan sihteerien kanssa, Zoom kahviaikaan tutkimusryhmän kanssa. Alakoululaisella Teams oman luokan kanssa.

Lehdet eivät uskalla painaa aprillipiloja. Kouluissa käytettävällä Wilma-sovelluksella riittää huumorintajua. Koululaiset ovat koettaneet saada Wilmaa poistettua sovelluskaupoista antamalla sille huonoja arvioita (tämä kait jotenkin ehkä poistaa sovelluksen kaupoista?). Nyt Wilma ilmoitti poistuvansa käytöstä ja pyysi klikkaamaan puhelimella olevaa kuvaketta. Sittenpä Wilma kehottikin tarkistamaan mikä päivä on, ja tekemään läksyt!!

Illalla "lapset" kävivät vanhimmaisen huushollissa tuulettumassa. Vielä myöhemmin illalla nuorimmainen lausui totuuden sanan, sohvalla isänsä kyljessä nyhjätessään: "Tässä kotona olossa on sekin kiva että isäkin on enemmän kotona".

Tämä on kieltämättä kivaa. Etenkin kun tunnelma on pysynyt myönteisenä eikä meillä kotona tarvitse pelätä toinen toisiaan. Kaikissa kodeilla tilanne ei ole sama. 

Ei kommentteja: