lauantai 18. huhtikuuta 2020

Koronakevät 2020: Kaikki kotona

Osa on vähemmän kotona, osa enemmän. Mutta aika moni on aika paljon enemmän kuin ns. tavallisesti. Eihän Suomessa istuta samalla tavalla karanteenissa kuin vaikka Italiassa on tehty, mutta on tämä monelle silti ihmeen rajoittava kokemus.

Miten nykyaika ottaa tällaisen vastaan? Media koettaa vastata parhaansa mukaan - tai niin sitä haluaisi ajatella mutta ei vieläkään ole tullut esim. Lontoon olympialaisia alusta loppuun miltään kanavalta. Tankki täyteen sen sijaan tulee uusintana.

Yle Olohuone näyttää "Kaikki kotona" -livelähetyksiä.

Hesari tekee ison jutun siitä mitä kodeissa tehdään.

Joko minä sanoin että Uudenmaan sulku päättyi? Toiveissa on silti että Uusimaa pysyisi kotonaan eikä lähtisi heti mökeille. Jos joku asia harmittaa, niin se että just tänä keväänä ei pääse pohjoiseen. Lunta on monin paikoin ennätyspaljon, ja korkeita kevättulvia odotetaan.

Tällaisessa tilanteessa moni alkaa katsoa Ruotsia ihan eri silmin kuin pari viikkoa sitten. Ruotsissahan lähdettiin korona-rajoituksissa eri tielle kuin muissa Euroopan maissa. Koulut ovat olleet auki eikä yhteiskunta ole ollut silleen "Kaikki kotona". He ovat tulkinneet asiantuntijatietoja eri tavoin kuin muualla ja tavoittelevat nopeampaa viruksen kulkua porukan "läpi", tosin hiukan isommilla vahingoilla. Ehkä noin vuoden päästä osataan sanoa, mikä linja loppujen lopuksi on ollut viisain.

Mutta ainakin ruotsalaiset pääsevät halutessaan katsomaan omia kevättulviaan.

Ei kommentteja: