lauantai 11. huhtikuuta 2020

Koronakevät 2020: kapinalliset 70+

Poikkeustilaan kuuluu se, että 70+ ikäluokkaa on pyydetty tai jopa velvoitettu pysymään "karanteenin kaltaisissa oloissa". Kuolleisuus on ollut isompi juuri tässä ikäluokassa. Mutta kun ei meidän vanhat näe riskejä, tai ajattele että sillä edes on väliä jos itse sairastuu.

Suurin huolihan yhteiskunnilla on se, että isojen määrien sairastuessa yhtä aikaa ei tehohoitopaikat riitä. Tämän takia olemme vetäytyneet eristyksiin ja kotiseinien sisälle.

Montaa nuorempaa suorastaan ärsyttää se miten harmaantunut väestönosa edelleen käy hakemassa raitoja hiuksiinsa, istuu kahviloissa ja kerääntyy porukkoihin ostoskeskuksiin. Keskustelu on huvittavalla tavalla samanlaista kuin nuorisosta puhuttaisiin.

Itse kävin keskustassa, hakemassa JAMK:n ohjaajaopettajaltani arvion tammikuussa tehdystä opetusharjoittelusta. Opettaja halusi juhlistaa ja tarjota kakkukahvit. Hänkin puhisi vanhuksista: "Niitten takia tässä kaikki istuu kotona!". Kumma ja vähän syyllinen olo oli istua kahvilassa ja kävellä keskustassa.

Ei kommentteja: